“Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf”

Loopbaancoaching of life coaching?

Ben jij op zoek naar een praktische manier om meer over jezelf te ontdekken en te groeien in persoonlijke en professionele ontwikkeling? Wil jij bijvoorbeeld een betere werk/ privé balans of denk jij er wel eens over om je baan op te zeggen? Wil je ontdekken hoe je beter je grenzen aan kunt geven of zoek je handvatten omdat je vastloopt op je werk? Ben je benieuwd hoe je meer energie overhoudt aan het einde van de dag? Wat zijn jouw talenten? En wat houdt je wellicht tegen om die stap te zetten om iets anders te doen of om patronen te doorbreken? Je wilt vast wel uitvinden wat voor jou werkt. Het doel hierbij is dat je (weer) intrinsiek gemotiveerd wordt om te doen wat je voor ogen hebt, zodat je datgene doet wat jij graag wilt.

Stapsgewijs word je gecoacht in het verkennen, herkennen en erkennen. Hierbij kan gedacht worden aan:
Verkennen: Wie ben ik? Waar sta ik nu? Wat zijn bijvoorbeeld mijn waarden en drijfveren?
Herkennen: Wat zijn mijn patronen? Hoe reageer ik?
Erkennen: Wat zou ik willen veranderen of is het goed zo? Hoe ga ik dat doen?

Je gaat jouw intrinsieke motivatie opsporen en die aanwakkeren zodat er meer verantwoordelijkheidsgevoel en balans ontstaat. Op deze manier kun je rust en ruimte creëren en vanuit kracht bepalen wat jouw volgende stap wordt. Kortom: denken, willen, durven en doen! Een coachtraject duurt gemiddeld tussen de vier tot acht sessies. Dit is geheel afhankelijk van je coachvraag. vherken coaching, communicatie en training maakt hierbij onderscheid in loopbaancoaching en life coaching. Zet nu je eerste stap en mail me voor een gratis kennismakingsgesprek.

Vergoedingen

Werkgever

Een werkgever reserveert vaak een opleidingsbudget of een persoonlijk budget per medewerker. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken voor de mogelijkheden binnen jouw organisatie. Over het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan dat van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject vaak als zeer effectief ervaren.

Eigen bedrijf

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, kun je deze kosten (inclusief de btw) als aftrekpost opvoeren bij de belasting. Het doel van het coachtraject moet dan gericht zijn op het verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid of de verandering van positie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met het UWV een individuele re-integratie overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachtraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Weten welke coaching voor jou geschikt is? Stuur me een bericht!